Home | Waterbouw materialen

Waterbouwmaterialen

Hardhouten balken (azobé)
Hardhouten balken (azobé)
Hardhouten damwand (azobé)
Hardhouten damwand (azobé)
Meerpalen / dukdalven
Meerpalen / dukdalven
 

Frank Pouwer is gesitueerd in een voormalige steenfabriek aan de Rijn. Een van onze activiteiten is het hergebruik van hardhout. Wij hebben vrijwel wekelijks aan- en afvoer van gebruikte waterbouwmaterialen. U kunt hierbij denken aan:

- Azobé damwand

- Azobé balken
- Meerpalen in diverse hardhoutsoorten

Door uw waterbouwproject uit te laten voeren met gerecycled hout spaart u het milieu omdat er geen nieuwe bomen gekapt hoeven te worden.

Via de Coenhaven te Amsterdam worden vele waterbouw-gerelateerde materialen overgeslagen en per vrachtwagen naar onze werf in Doorwerth getransporteerd. In de toekomst wil Frank Pouwer de Nederlandse waterwegen meer gebruiken zodat de relatief vervuilende vrachtwagen minder nodig is. Daarnaast brengt zich het voordeel met zich mee dat bijna alle bestemmingen van onze waterbouwmaterialen aan het water liggen en kan het hout hout direct 'in het werk' worden geplaatst.

Wij leveren aan zowel particulieren als bedrijven maar ook aan de publieke sector. U kunt hierbij denken aan Rijkswaterstaat, waterschappen en de provincie. Met name de publieke sector zorgt voor een steeds grotere vraag naar duurzaam en gerecycled hardhout. Dat alles in het kader van de grote voordelen van hergebruikt hardhout, maatschappelijke verantwoordelijkheid en de toenemende mate van milieu bewustwording.

Wij kunnen onze meerpalen en damwandplanken laten voorzien van een 100% FSC recycling keurmerk. 

 

YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn