Houten Vloer | Gespecialiseerd in Oude Houten Vloeren

Morgen geopend vanaf 08:00 uur

nl

Oude balken

Oude eiken balken

Oude grenen balken

Oude iepen balken

Oude eiken kinderbalken

Oude gordingen

Oude meerpalen

Oude Amerikaans grenen balken

Eiken balken winddroog

Eiken balken winddroog

Eiken gordingen winddroog

Lange eiken planken

Lange eiken balken

Oude planken

Oude havenplanken

Eiken Reims planken

Oude grenen planken

Eiken spoorplanken

Oude eiken planken

Oude eiken wijnpersplanken

Oud Eiken hooibergplanken

Barnwood Planken

Eiken boomstamplanken

Frans eiken planken

Wagonplanken

Eiken wagonplanken geborsteld

Eiken wagonplanken geschaafd

Hardhouten wagonplanken

Oude grenen en vuren wagonplanken

Houten tafel

Oude eiken tafel

Wagonplanken tafel

Eiken kloostertafel

Eiken boomstamtafel

Oud eiken buitentafel

Dakbeschot

Oud eiken dakbeschot

Oude dakbeschot planken

Frans eiken dakbeschot

Eiken dakbeschot planken

Houten vloeren

Oude eiken vloer

Eiken vloer

Oude Amerikaans grenen vloer

Oude grenen vloer

Houten wandbekleding

Oud eiken wandbekleding

Barnwood wandbekleding

Houten gevelbekleding

Eiken gevelbekleding

menu

Morgen geopend vanaf 08:00 uur

+31(0) 488 455 025

nl
Hout

Houten vloeren

Rijk assortiment aan oude eiken, grenen en vuren plankenvloeren. Geborsteld, geschaafd of onbewerkt.

Oude eiken vloer

Oude eiken vloer De charme en authenticiteit van een oude eiken vloer zorgen voor een warm thuis. De vloer is misschien wel de belangrijkste sfeermaker in een woning. De tand des tijds geeft een...

Eiken vloer

Eiken vloer Een Frans eiken vloer geeft enorm veel sfeer aan een ruimte. Het is daarom ook een populaire keuze. De eiken vloerdelen zijn leverbaar in verschillende maatvoeringen en uitstralingen. Van...

Oude Amerikaans grenen vloer

Oude Amerikaans grenen vloerdelen Naast de populaire oude grenen vloerdelen bieden we ook de keuze voor een oude Amerikaans grenen vloer. De bomen waaruit deze planken zijn gezaagd kunnen tot wel...

Oude grenen vloer

Oude grenen vloer Een mooie houttekening, sterke prijs-kwaliteitverhouding en een rijk verleden. Genoeg redenen om voor een oud grenen vloer te kiezen. Of ze nu breed, smal, robuust of strak zijn; de...


Houten vloer

Warm, sfeervol en vooral erg mooi; houten vloeren geven een ruimte ontzettend veel karakter. Al helemaal als de planken in deze vloer een verleden hebben. Neem de barwoodvloer bijvoorbeeld; een vloer gemaakt van hout afkomstig uit oude schuren en boerderijen uit de Alpen. Of wat dacht u van vloerplanken die afkomstig zijn uit oude treinwagons? Welke houtsoort u ook kiest, bij ons vindt u altijd iets unieks. De houten vloeren in onze collectie zijn dankzij hun slanke afmetingen en aangebrachte mes en groef ook erg eenvoudig toe te passen als gevelbekleding of lambrisering.

Het grootste deel van onze vloerdelen is direct uit voorraad leverbaar, dit is afhankelijk van gewenste maat, houtsoort en volume. Uw favoriete planken zijn in een oogopslag gevonden aangezien ze op soort en uitstraling gesorteerd liggen. Toch nog niet de gewenste uitstraling gevonden? Het uiterlijk van onze vloeren is indien gewenst aan te passen door een bewerking of een afwerking. Kom voor advies langs op de werf waar onze medewerkers u graag verder helpen.

Oud eiken vloeren
De eiken vloerdelen die Pouwer aanbiedt variëren tussen de 18, 20 en 24 centimeter breed en zijn in principe in elke lengte leverbaar. Frans eiken vloerdelen kennen een lange historie; elke plank is uniek en dat is terug te zien in de vloer. Desalniettemin zijn er diverse middelen die ervoor zorgen dat elke rustieke massieve vloer straks egaal is en voor een ontzettend lange tijd mee kan gaan. Op basis van de woning en de weersomstandigheden adviseren onze specialisten wat de beste oplossing is voor elke houten vloer.

Voor de echte liefhebber is er de Frans eiken kasteelvloer. In de basis hetzelfde als de Frans eiken vloerdelen maar net even wat dikker, breder en langer. De gemiddelde kasteelvloer plank begint bij 28mm dik, 28 cm breed en 3 meter lang. Deze vloerdelen zijn perfect voor een woning of (bedrijfs)pand waar ruimte mag worden opgevuld met een authentieke vloer. Pouwer is gespecialiseerd in het leveren van een maatwerk.

Oud eiken vloer
Een eikenhouten vloer is te herkennen aan de bruine kleur, de noesten en het onverwoestbare karakter. Een mes en groef zorgen ervoor dat de planken eenvoudig gelegd kunnen worden. Daarnaast is er keuze uit planken zonder mes en groef, die bijvoorbeeld als verdiepingsvloer gebruikt kunnen worden. 

Naast de kleur en de noesten is de maatvoering van de eiken planken een belangrijke keuze. Een smalle plank past het best in een kleinere ruimte en een brede plank komt het best tot zijn recht in een grote ruimte. De breedtemaat van de eiken vloer moet in verhouding zijn tot het totale vloeroppervlak. Voor de grotere ruimtes bieden wij de Frans eiken kasteelvloer aan met een breedte van 28 cm. 

De wijze van leggen bepaalt in grote mate de uitstraling van een eikenhouten vloer. Het is mogelijk om een vloer in wildverband te leggen, een oude eikenhouten vloer echter ook op andere manieren gelegd. Doordat de oude vloerdelen meestal een wisselende breedte hebben, kan de vloer ook in zogenoemde vakken worden gelegd.

Tip: een oude plankenvloer is erg fraai als deze wordt gelegd met planken van verschillende breedtes. Dit geeft de vloer een speels en levendig karakter.