Gesloten

+31(0) 488 455 025

nl

Dakbeschot

Oud eiken dakbeschot

Oude dakbeschot planken

Frans eiken dakbeschot

Eiken dakbeschot planken

Oude dakbeschot planken

Eiken balken winddroog

Eiken balken winddroog

Eiken gordingen winddroog

Lange eiken balken

Houten gevelbekleding

Eiken gevelbekleding

Houten tafel

Oud eiken buitentafel

Wagonplanken tafel

Eiken kloostertafel

Oude eiken tafel

Eiken boomstamtafel

Houten vloeren

Oude eiken vloer

Eiken vloer

Oude Amerikaans grenen vloer

Oude grenen vloer

Houten wandbekleding

Oud eiken wandbekleding

Barnwood wandbekleding

Oude balken

Oude eiken balken

Oude grenen balken

Oude iepen balken

Oude meerpalen

Oude gordingen

Oude Amerikaans grenen balken

Oude planken

Oud Hout

Oude havenplanken

Eiken Reims planken

Oude grenen planken

Eiken spoorplanken

Oude eiken wijnpersplanken

Oud Eiken hooibergplanken

Barnwood Planken

Eiken boomstamplanken

Frans eiken planken

Wagonplanken

Eiken wagonplanken geborsteld

Eiken wagonplanken geschaafd

Hardhouten wagonplanken

Oude grenen en vuren wagonplanken

menu

Gesloten

+31(0) 488 455 025

nl

Algemeen


Kan ik ook voor één balk of plank bij jullie terecht?
Zeker! Ook voor minder grootse en kleine plannen bent u van harte welkom op onze houtwerf in Doorwerth. En ook als u nog niet weet hoe uw ideeën vorm gaan krijgen… kom gerust langs en laat u inspireren!

Waar kan ik de prijzen van het hout vinden?
U kunt onze prijslijsten vinden op deze pagina. Voor één van deze prijslijsten heeft u een wachtwoord nodig. Neem even contact met ons op als u deze wilt ontvangen.

Hebben jullie speciale tarieven voor grote (zakelijke) bestellingen?
Er is inderdaad veel mogelijk. U kunt contact met ons opnemen voor een offerte op maat.

Op welke manieren kan ik bij jullie betalen?
U kunt bij ons contant betalen, pinnen of met uw VISA of Mastercard betalen.

Hebben jullie eiken tafelbladen in het assortiment?
Jazeker! Op onze houtwerf hebben wij continu een voorraad van circa 50 tafelbladen met diverse uitstralingen en maten. Heeft u een idee in uw hoofd dat niet op voorraad is? Vertel ons hoe u het ziet en we kijken samen naar de mogelijkheden. Leuk om het voor u uit te voeren!

Ik wil graag online hout bij jullie bestellen, is dat mogelijk?
Jazeker! Wanneer u online een bestelling wilt plaatsen, geeft u ons telefonische aanwijzingen (nee, helemaal online is het niet, het blijft toch ook werken met natuur), en wij zoeken het hout voor u uit. Foto’s van het hout delen wij per e-mail of WhatsApp-bericht en u plaatst op basis van deze foto’s uw bestelling. Leuk en simpel toch!?

Ik heb een prachtige partij oud hout te koop staan. Hebben jullie interesse?
Wellicht! Kunt u meer informatie mailen (foto’s, houtsoort, maten, eventuele vraagprijs, etc.)? Dan nemen wij contact met u op. Nieuw oud hout, altijd fijn!

Waar komt jullie hout vandaan?
Het grootste deel van het hout komt uit Frankrijk, de rest uit andere delen van Europa.

Service

Eenmaal thuisgekomen met hout van jullie heb ik toch nog een vraag. Wat te doen?
We willen u graag helpen! Het makkelijkste is om even telefonisch contact op te nemen.

Ik kan het hout niet direct meenemen. Is dat een probleem?
Als u het hout bij ons heeft uitgezocht, kunt u ervoor kiezen om het op een later moment op te halen. Dit is geen enkel probleem. Als uw bestelling lange tijd bij ons blijft liggen, brengen we (altijd in overleg!) extra kosten in rekening. Maar laten liggen is niet altijd nodig: we regelen ook het transport naar een door u gewenste locatie. Voor meer informatie hierover, kunt u een kijkje nemen op de pagina transport of contact met ons opnemen.

Kan ik het hout laten zagen door jullie?
Zeker! Op onze werf staan verschillende houtbewerkingsmachines waarmee we het door u aangeschafte hout volledig naar wens kunnen aanpassen (met uitzondering van zeer grote maten of volumes). De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bewerking(en) en het volume. Voor het afkorten van één of meerdere planken rekenen we uiteraard geen kosten. Zie ook de pagina ‘Zagerij & Bewerkingen’.

Ik ben toch niet helemaal tevreden over het hout dat ik bij jullie heb gekocht.
Neem even telefonisch contact met ons op. We willen graag dat u helemaal tevreden bent, dus er komt gegarandeerd een oplossing waar iedereen blij van wordt.

Leggen jullie de houten plankenvloer ook voor ons?
We kunnen u adressen geven van bedrijven en specialisten die uw houten vloer kunnen leggen en waar wij vertrouwen in hebben.

Verwerking van het hout

Hoe moet ik het hout behandelen zodat ik het gemakkelijk kan reinigen?
Onze medewerkers geven u graag meer informatie over de behandeling van het door u aangeschafte hout. In sommige gevallen kan het noodzakelijk (en mooi!) zijn om het hout te behandelen met olie, zeep of een lak. Dit kan voorkomen dat er vlekken en kringen in het hout komen, zonder de kleur van het hout aan te tasten.

Is het hout uitgewerkt?
Het grote voordeel van het gebruik van oud hout is dat de meeste werking inmiddels uit het hout is. Maar… hout is een natuurproduct en zal, afhankelijk van de luchtvochtigheid, altijd een beetje blijven werken. Wij adviseren om het hout, voordat u het gaat verwerken, 14 dagen te bewaren in een ruimte die dezelfde luchtvochtigheid heeft als de ruimte waarin het hout uiteindelijk wordt verwerkt. Daarnaast raden wij aan om de luchtvochtigheid in uw ruimte te meten met een luchtvochtigheidsmeter. Een luchtvochtigheid tussen 55 en 65 procent is optimaal.

Is het hout droog?
Dit is een vraag waarvan het antwoord gecompliceerd is. Het is namelijk van veel factoren afhankelijk. Onze medewerkers geven u op de houtwerf graag informatie over dit onderwerp. Kom dus gerust langs om te overleggen! Het is altijd mogelijk om het vochtpercentage op te meten op de houtwerf.

Hebben de oude balken voldoende draagkracht voor een dakconstructie?
Het grootste deel van het assortiment gebruikte balken is meer dan sterk genoeg voor het gebruik als constructiehout. Onze houtexperts geven u hier graag meer informatie over als u onze houtwerf bezoekt. Het is altijd verstandig om de maatvoering te laten berekenen door een constructeur.

Ik wil een stalen H-balk bekleden met oud hout, is dat mogelijk?
Ja, dit is mogelijk, het is een mooie oplossing! Wij adviseren om de stalen balk te betimmeren met planken in plaats van een balk uit te hollen in verband met de werking van het hout. Op ons kantoor hebben we een mooi voorbeeld, dus kom gerust eens kijken.

Kan ik een beestje tegenkomen in het hout?
Het grootste deel van ons assortiment betreft gebruikt hout. We kunnen geen garantie geven dat er in het hout een beestje woont. Mocht er twijfel zijn over de aanwezigheid van houtworm, kunnen onze verkoopadviseurs op verzoek houtwormdood meegeven. Behandel in dat geval het hout er na aanschaf preventief mee.

Kunnen jullie hout preventief behandelen tegen houtworm?
We kunnen op verzoek het hout een hittebehandeling laten ondergaan. Het ontvangt dan een ISPM15 certificering. Echter is het risico op een beestje nooit helemaal uit te sluiten. Een hittebehandeling verlaagt het risico maar het hout wordt niet gegarandeerd houtwormvrij. De verlaging van het risico is afhankelijk van de houtsoort en de maatvoering van de balk of plank. Onze houtexperts geven graag meer informatie hierover.

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, is dat mogelijk?
Dit is mogelijk, mits de vloerverwarming professioneel is aangelegd met gebruik van de juiste materialen. Vraag onze medewerkers op onze houtwerf naar meer informatie. Het is een fijne combinatie, dus het onderzoeken waard!