Veelgestelde Vragen | Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen

Morgen geopend vanaf 08:00 uur

nl

Oude balken

Oude eiken balken

Oude grenen balken

Oude iepen balken

Oude eiken kinderbalken

Oude gordingen

Oude meerpalen

Oude Amerikaans grenen balken

Oude houten sokkel

Eiken balken winddroog

Eiken balken winddroog

Eiken gordingen winddroog

Lange eiken planken

Lange eiken balken

Eiken regels winddroog

Oude planken

Oude havenplanken

Eiken Reims planken

Oude grenen planken

Eiken spoorplanken

Oude eiken planken

Oude eiken wijnpersplanken

Oud Eiken hooibergplanken

Barnwood Planken

Eiken boomstamplanken

Frans eiken planken

Oude wagonplanken

Eiken wagonplanken geborsteld

Eiken wagonplanken geschaafd

Hardhouten wagonplanken

Oude grenen en vuren wagonplanken

Oude houten tafel

Oude eiken tafel

Wagonplanken tafel

Eiken kloostertafel

Eiken boomstamtafel

Oud eiken buitentafel

Oud houten dakbeschot

Oud eiken dakbeschot

Oude dakbeschot planken

Frans eiken dakbeschot

Oude houten vloeren

Oude eiken vloer

Eiken vloer

Oude Amerikaans grenen vloer

Oude grenen vloer

Oude houten wandbekleding

Oud eiken wandbekleding

Barnwood wandbekleding

Oud houten gevelbekleding

Eiken gevelbekleding

Architectural collection

18 eeuwse eiken bank

Lange oud eiken tafel

Oude eiken deur

Massief oud eiken salontafel

menu

Morgen geopend vanaf 08:00 uur

+31(0) 488 455 025

nl

Algemeen


Kan ik ook voor één balk of plank bij jullie terecht?
Zeker! Ook voor minder grootse en kleine plannen is ieder van harte welkom op onze houtwerf in Doorwerth. En ook als ideeën nog in een beginstadium zijn en nog vorm gaan krijgen… kom gerust langs voor inspiratie.

Waar kan ik de prijzen van het hout vinden?
Onze prijslijsten zijn te vinden op deze pagina. Voor één van deze prijslijsten is een wachtwoord nodig. Neem even contact met ons op om deze te ontvangen.

Hebben jullie speciale tarieven voor grote (zakelijke) bestellingen?
Er is inderdaad veel mogelijk. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Op welke manieren kan ik bij jullie betalen?
Betalen kan contant, via pin of met VISA of Mastercard.

Hebben jullie eiken tafelbladen in het assortiment?
Jazeker! Op onze houtwerf hebben wij continu een voorraad van circa 50 tafelbladen met diverse uitstralingen en maten. Een idee in het hoofd dat niet op voorraad is? Vertel ons hoe en wat en we kijken samen naar de mogelijkheden. Leuk om het samen uit te voeren!

Ik wil graag online hout bij jullie bestellen, is dat mogelijk?
Jazeker! Bij het plaatsen van een online bestelling, werken we toch ook telefonisch: geef ons telefonische aanwijzingen (nee, helemaal online is het niet, het blijft toch ook werken met natuur), en wij zoeken het hout uit. Foto’s van het hout delen wij per e-mail of WhatsApp-bericht en op basis van deze foto’s kan de bestelling geplaatst worden. Leuk en simpel toch!?

Ik heb een prachtige partij oud hout te koop staan. Hebben jullie interesse?
Wellicht! Mail alle informatie (foto’s, houtsoort, maten, eventuele vraagprijs, etc.) maar naar ons, dan nemen wij contact op. Nieuw oud hout, altijd fijn!

Waar komt jullie hout vandaan?
Het grootste deel van het hout komt uit Frankrijk, de rest uit andere delen van Europa.

Service

Eenmaal thuisgekomen met hout van jullie heb ik toch nog een vraag. Wat te doen?
We willen natuurlijk graag helpen! Het makkelijkst is om even telefonisch contact op te nemen.

Ik kan het hout niet direct meenemen. Is dat een probleem?
Als het hout bij ons uitgezocht is, kan het op een later moment opgehaald worden, geen enkel probleem. Als de bestelling echter lange tijd bij ons blijft liggen, brengen we (altijd in overleg!) extra kosten in rekening. Maar laten liggen is niet altijd nodig: we regelen ook het transport naar een gewenste locatie. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina transport of neem contact met ons op.

Kan ik het hout laten zagen door jullie?
Zeker! Op onze werf staan verschillende houtbewerkingsmachines waarmee we het hout volledig naar wens kunnen aanpassen (met uitzondering van zeer grote maten of volumes). De kosten zijn afhankelijk van de gewenste bewerking(en) en het volume. Voor het afkorten van één of enkele planken rekenen we uiteraard geen kosten. Zie ook de pagina ‘Zagerij & Bewerkingen’.

Ik ben toch niet helemaal tevreden over het hout dat ik bij jullie heb gekocht.
Neem even telefonisch contact met ons op. We willen graag dat u helemaal tevreden bent, dus er komt gegarandeerd een oplossing waar iedereen blij van wordt.

Leggen jullie de houten plankenvloer ook voor ons?
We kunnen adressen geven van bedrijven en specialisten die de houten vloer kunnen leggen en waar wij vertrouwen in hebben.

Verwerking van het hout

Hoe moet ik het hout behandelen zodat ik het gemakkelijk kan reinigen?
Onze medewerkers geven graag meer informatie over de behandeling van het aangeschafte hout. In sommige gevallen kan het noodzakelijk (en mooi!) zijn om het hout te behandelen met olie, zeep of een lak. Dit kan voorkomen dat er vlekken en kringen in het hout komen, zonder de kleur van het hout aan te tasten.

Is het hout uitgewerkt?
Het grote voordeel van het gebruik van oud hout is dat de meeste werking inmiddels uit het hout is. Maar… hout is een natuurproduct en zal, afhankelijk van de luchtvochtigheid, altijd een beetje blijven werken. Wij adviseren om het hout voor de verwerking 14 dagen te bewaren in een ruimte die dezelfde luchtvochtigheid heeft als de ruimte waarin het hout uiteindelijk wordt gebruikt. Daarnaast raden wij aan de luchtvochtigheid in de ruimte te meten met een luchtvochtigheidsmeter. Een luchtvochtigheid tussen 55 en 65 procent is optimaal.

Is het hout droog?
Dit is een vraag waarvan het antwoord gecompliceerd is. Het is namelijk van veel factoren afhankelijk. Onze medewerkers geven op de houtwerf graag informatie over dit onderwerp. Kom dus gerust langs om te overleggen. Het is altijd mogelijk om het vochtpercentage op te meten op de houtwerf.

Hebben de oude balken voldoende draagkracht voor een dakconstructie?
Het grootste deel van het assortiment gebruikte balken is meer dan sterk genoeg voor het gebruik als constructiehout. Onze houtexperts geven hier graag meer informatie bij een bezoek aan onze houtwerf. Het is altijd verstandig om de maatvoering te laten berekenen door een constructeur.

Ik wil een stalen H-balk bekleden met oud hout, is dat mogelijk?
Ja, dit is mogelijk, het is een mooie oplossing. Wij adviseren om de stalen balk te betimmeren met planken in plaats van een balk uit te hollen in verband met de werking van het hout. Op ons kantoor hebben we een mooi voorbeeld, dus kom gerust eens kijken.

Kan ik een beestje tegenkomen in het hout?
Het grootste deel van ons assortiment betreft gebruikt hout. We kunnen geen garantie geven dat er in het hout een beestje woont. Mocht er twijfel zijn over de aanwezigheid van houtworm, dan kunnen onze verkoopadviseurs houtwormdood meegeven. Behandel in dat geval het hout er na aanschaf preventief mee.

Kunnen jullie hout preventief behandelen tegen houtworm?
We kunnen op verzoek het hout een hittebehandeling laten ondergaan. Het ontvangt dan een ISPM15 certificering. Echter, het risico op een beestje is nooit helemaal uit te sluiten. Een hittebehandeling verlaagt het risico maar het hout wordt niet gegarandeerd houtwormvrij. De verlaging van het risico is afhankelijk van de houtsoort en de maatvoering van de balk of plank. Onze houtexperts geven graag meer informatie hierover.

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, is dat mogelijk?
Dit is mogelijk, mits de vloerverwarming professioneel is aangelegd met gebruik van de juiste materialen. Vraag onze medewerkers op onze houtwerf naar meer informatie. Het is een fijne combinatie, dus het onderzoeken waard.