Wie Zijn Wij? | Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen

Morgen geopend vanaf 08:00 uur

nl

Oude balken

Oude eiken balken

Oude grenen balken

Oude iepen balken

Oude eiken kinderbalken

Oude gordingen

Oude meerpalen

Oude Amerikaans grenen balken

Oude houten sokkel

Eiken balken winddroog

Eiken balken winddroog

Eiken gordingen winddroog

Lange eiken planken

Lange eiken balken

Oude planken

Oude havenplanken

Eiken Reims planken

Oude grenen planken

Eiken spoorplanken

Oude eiken planken

Oude eiken wijnpersplanken

Oud Eiken hooibergplanken

Barnwood Planken

Eiken boomstamplanken

Frans eiken planken

Oude wagonplanken

Eiken wagonplanken geborsteld

Eiken wagonplanken geschaafd

Hardhouten wagonplanken

Oude grenen en vuren wagonplanken

Oude houten tafel

Oude eiken tafel

Wagonplanken tafel

Eiken kloostertafel

Eiken boomstamtafel

Oud eiken buitentafel

Oud houten dakbeschot

Oud eiken dakbeschot

Oude dakbeschot planken

Frans eiken dakbeschot

Oude houten vloeren

Oude eiken vloer

Eiken vloer

Oude Amerikaans grenen vloer

Oude grenen vloer

Oude houten wandbekleding

Oud eiken wandbekleding

Barnwood wandbekleding

Oud houten gevelbekleding

Eiken gevelbekleding

Architectural collection

18 eeuwse eiken bank

Lange oud eiken tafel

Oude eiken deur

Massief oud eiken salontafel

menu

Morgen geopend vanaf 08:00 uur

+31(0) 488 455 025

nl

Over Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen

Al decennialang struint Frank Pouwer Europa af op zoek naar historische bouwmaterialen, met name hout. Het begon met karakteristieke vloertegels, dakpannen en ander moois, maar Frank had al snel een focus op hout. Eigenlijk begon het al toen Frank zestien was: hij raakte geïnteresseerd in het hergebruiken van oud hout omdat de restanten van het kasteeltje Palmesteyn werden ingezet voor het bouwen van woningen. Die ervaring is de kiem geweest voor het huidige bedrijf Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen. 

Europa’s grootste

Inmiddels is het bedrijf één van de grootste in Europa. Op de houtwerf vinden jaarlijks honderden particuliere en zakelijke liefhebbers de mooiste balken, planken, palen en vloeren voor hun unieke project. Hiermee dragen zij bij aan een meer circulaire economie; het hergebruiken van oud hout is nu eenmaal duurzamer dan bomen kappen en gebruikt hout verwerken tot pulp of afval  voor welk doeleinde dan ook.waardoor het geen enkele functie meer heeft. Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen draagt graag een significante steen bij aan een duurzame wereld. 

Kennis

Door de jaren heen is de omvang van de houtvoorraad toegenomen, net als de diversiteit van het aanbod. Daarbij groeit de kennis van de behulpzame medewerkers: ze denken graag en creatief mee over de manier waarop wagonplanken, oud eiken balken, grenen planken of iepen stamdelen kunnen worden ingezet voor renovaties, verbouwingen, meubelstukken. Ook bij andere maatwerk-vraagstukken wordt graag meegedacht. Er is immers niets zo leuk als iets bijzonders maken van het toch al bijzondere hout. En omdat het team steeds actief meedenkt, is er veel kennis aanwezig over de verschillende toepassingen.

Klassieke tractoren

In de zoektocht naar unieke materialen in bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, stuit Frank Pouwer ook regelmatig op antieke tractoren. Deze zijn te vinden op de houtwerf, in een hoek staan ze trots opgesteld en worden ze compleet gerestaureerd. Frank Pouwer is namelijk een liefhebber van historische degelijkheid.

Uiterwaarden

De unieke locatie in de uiterwaarden van de Rijn, omringd door de prachtige natuurlandschappen, maken een bezoek aan Frank Pouwer Historische Bouwmaterialen bijzonder; een soort all-in-arrangement van sfeer, degelijkheid, vriendelijkheid, kennis, robuust en authenticiteit.